Aici se gasesc toate categoriile in care sunt publicate articole propuse de utilizatorii webmaxi.ro, cit si articolele publicate de editorii nostri.
In aceasta sectiune veti regasi informatii despre echipa webmaxi.ro, noutati SEO, regulamentele de inscriere site-uri si articole, precum si alte informatii.
Informatii si articole despre optimizare web a website-urilor pentru o pozitionare cit mai sus in motoarele de cautare.
Cand vorbim de optimizarea SEO pentru motoarele de cautare, cel puțin in România, ne referim in special la Google. In aceasta categorie vei gasi articole in care sunt descrise cele mai importante etape si trucuri pe care la poti implementa pentru o cit mai buna optimizare a website-ului tau.
Inscrierea website-urilor in directoare web
Promovarea website-urilor este cea mai importanta componenta a optimizarii pentru motoarele de cautare. Un website cu 2 pagini cu cate 2-3 paragrafe de text pe fiecare pagina poate ajunge mai sus in lista rezultatelor cautarilor decat website-urile unor companii importante. Nu e corect sa fie asa, dar daca numarul de linkuri de pe alte situri catre situl clientului (backlinks) reprezinta un criteriu important, de ce sa nu profitam? De vina sunt companiile care nu acorda importanta acestui aspect.
Informatii utile privind legislatia web, alegerea unui domeniu web si multe altele.
Veti gasi si in aceasta categorie articole informatii foarte utile despre penalizarea sau banarea de catre google, indexarea Google, un ghid web cu informatii utile, precum si un dictionar SEO.
Trucuri si modalitati gratuite pentru inscrierea facila in directoare web si cresterea graduala a traficului catre website-ul optimizat.
O afacere este o activitate cu caracter comercial care are ca scop obținerea unui profit prin vânzarea de produse sau prestarea de servicii.
Arta este în esență cea mai profundă expresie a creativității umane. Pe cât de dificil de definit, pe atât de dificil de evaluat, având în vedere faptul că fiecare artist își alege singur regulile și parametrii de lucru, se poate spune totuși că arta este rezultatul alegerii unui mediu, a unui set de reguli pentru folosirea acestui mediu și a unui set de valori ce determină ce anume merită a fi exprimat prin acel mediu pentru a induce un sentiment, o idee, o senzație sau o trăire în modul cel mai eficient posibil pentru acel mediu.
Cultura reprezintă o moștenire ce se transmite cu ajutorul codurilor de comunicație specifice cum sunt gesturile ori cuvintele, scrisul și artele, mass media (presa, radioul, televiziunea), media interactivă (telefonul). În același fel se transmit gesturile, ritualurile, cunoștințele teoretice, normele abstracte, religia. Cultura poate fi însușita prin diverse forme ale memoriei subiective (reflexe, cuvinte, imagini) dar și prin intermediul memoriei obiective(obiecte, peisaje,cărți, numere, reguli).
Automobilul, sau mai familiar mașina, este un vehicul cu patru (rar, trei, șase) roți, acționat de un motor cu ardere internă, cu abur, cu electricitate sau aer comprimat. Are scaune pentru conducător și pentru cel puțin un pasager.
Motocicleta este un vehicul motorizat cu două roți. Asemenea bicicletei, motocicleta se menține în poziție verticală cînd este virată, așa încît centrul de greutate să fie deasupra roților. Schimbarea de direcție este realizată de conducător. Ipoteza că vehiculele cu două roți stau drept datorită efectului giroscopic au fost infirmate.
O bicicletă poate fi definită în general ca fiind un vehicul rutier cu două roți așezate în linie una în spatele celeilalte, pus în mișcare prin intermediul a două pedale acționate cu picioarele. Se estimează că mersul pe bicicletă este de trei ori mai eficient din punct de vedere energetic decât mersul pe jos, iar viteza este de trei - patru ori mai mare.
Un blog (cuvânt provenit de la expresia engleză web log = jurnal pe Internet) este o publicație web (un text scris) care conține articole periodice sau și actualizate neîntrerupt ce au de obicei un caracter personal. Ca regulă, actualizarea blog-urilor constă în adăugiri de texte noi, asemenea unui jurnal, toate contribuțiile fiind afișate în ordine cronologică inversă (cele mai noi apar imediat, sus, la vedere). Acest gen de publicații web sunt în principiu accesibile publicului larg, însă unele pot fi contra cost.Termenul de "blog" a apărut în anul 1997, când John Berger și-a denumit propriul site "weblog". Dacă la început blog-urile erau actualizate manual, cu timpul au apărut „unelte” (programe și metode) care să automatizeze acest proces. Utilizarea unui astfel de software bazat pe browsere Internet este acum un aspect obișnuit al blogging-ului.
Cadou sau dar este un obiect primit de la cineva sau oferit cuiva în semn de prietenie, atenție. O acțiune benevolă de a transmite gratuit altuia dreptul de proprietate asupra unui obiect.
O casă este în general o clădire care deservește ca o locuință pentru oameni. Termenul include mai multe tipuri de locuințe, răspândindu-se de la cabane primitive și iurte ale triburilor nomade la vile mari și zgârie-norii cu apartamente. În limbajul judecătoresc, se folosește mai ales cuvântul domiciliu. Locuitori ai casei se numesc căseni, iar unitatea socială a lor — menaj. De obicei, un menaj este o familie, dar în unele cazuri poate consta din o singură persoană sau un grup al oamenilor nelegați în mod juridic. Mulți oameni pleacă de la casa în timpul zilei să muncească, întorcându-se la amiază sau seară. Casa este un loc de odihnă și somn. Familia este expresia relaționărilor personale și sociale mai ample decât cele individuale, nu se sprijină în primul rând pe înțelegeri contractuale și acorduri. Teoreticienii comunitarieni arată că nici o persoană nu devine autonomă fără a parcurge mai întâi o perioadă îndelungată de dependență. Personalitățile individuale sunt modelate de apartenența la anumite comunități etnice, regionale și religioase ale căror valori pot fi diferite de cele ale societății predominante.
Un calculator, numit și sistem de calcul, computer sau ordinator, este o mașină de prelucrat date și informații conform unei liste de instrucțiuni numită program. În zilele noastre calculatoarele se construiesc în mare majoritate din componente electronice și de aceea cuvântul „calculator” înseamnă de obicei un calculator electronic. Calculatoarele care sunt programabile liber și pot, cel puțin în principiu, prelucra orice fel de date sau informații se numesc universale (engleză general purpose, pentru scopuri generale). Calculatoarele actuale nu sunt doar mașini de prelucrat informații, ci și dispozitive care facilitează comunicația între doi sau mai mulți utilizatori, de exemplu sub formă de numere, text, imagini, sunet sau video sau chiar toate deodată (multimedia).
Termenul Internet provine din împreunarea artificială și parțială a două cuvinte englezești: interconnected = interconectat și network = rețea. Super-rețeaua Internet din zilele noastre, care de mult a împânzit întreg globul pământesc, a rezultat din extinderea permanentă a acestei rețele inițiale Arpanet. Azi pe glob există un singur Internet, care însă este uriaș; el oferă utilizatorilor săi o multitudine de informații și servicii precum e-mail, www, FTP, Găzduire web (web hosting) și multe altele, unele dintre ele fiind numai contra cost.
Educația este un termen ce cuprinde predarea și învățarea unor aptitudini specifice, ceva mai puțin tangibil, însă mult mai profund: distribuirea cunoașterii, gândirii și înțelepciunii. Educația are un scop fundamental, acela de a transmite cultura de la o generație la alta. Cuvântul educație este de origine latină, derivă din substantivul „educatio” care înseamnă creștere, hrănire, cultivare.
Un joc este o activitate recreațională în care sunt implicați unul sau mai mulți jucători, fiind definit printr-un scop pe care jucătorii încearcă să-l atingă și un set de reguli care determină ce pot face jucătorii. Jocurile pot implica un singur jucător, dar mai des implică o competiție între doi sau mai mulți jucători. Cât timp respectă regulile, de obicei sunt mai multe alegeri pe care jucătorul le poate face. Nerespectarea regulilor se numește trișare. În cadrul întregii istorii umane, oamenii au jucat jocuri ca o sursă de divertisment pentru ei înșiși și pentru alții și există o varietate enormă de jocuri.
Munca este o acțiune care nu este determinată de supraviețuirea speciei, fiind un serviciu prestat în schimbul unei remunerații sau a unei alte forme de răsplată. Rolul muncii în societatea contemporană se apreciază în funcție de afirmarea tot mai puternică a creativității, a efortului intelectual, comparativ cu cel manual, ca și prin prisma promovării formelor atipice de ocupare a forței de muncă și a reducerii timpului de muncă.
Un magazin virtual sau magazin online este un website destinat vanzarii de produse si servicii. In cele mai multe dintre cazuri, magazinul online reprezinta o platforma pe care sunt adaugate produse. Aceste produse pot fi accesate si cumparate cu ajutorul carții de credit. Pe magazinele online complexe utilizatorii pot selecta modalitatea de plata: card de credit, transfer bancar, ramburs si modalitatea de transport: posta, curier, avion etc. Aceste magazine vin in intimpinarea cumparatorilor, oferindu-le posibilitatea de a face cumparaturi intr-un mod mult mai comod si sunt intr-un fel o consecinta a modului de viata actual. Detinatorii de magazine online, au posibilitatea de a se adresa unui numar mult mai mare de cumparatori, magazinele online putind fi accesate din orice colt al lumii.
O organizație non-guvernamentală (abreviat ONG) este o instituție care lucrează independent față de activitatea guvernului, deși unele ONG-uri sunt parțial sau integral finanțate de acesta. În România, în Legea nr. 246/2005 pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații, se precizează că organizațiile neguvernamentale sunt persoane juridice constituite de persoane fizice sau persoane juridice care urmăresc desfășurarea unor activități în interes general sau în interesul unor colectivități locale ori, după caz, în interesul lor personal nepatrimonial.
Categoria, este destinata firmelor, companiilor, persoanelor juridice din Romania care desfasoara activitati legate de sectorul prestari servicii. Pentru a fi listat în aceasta categorie, website-ul trebuie să fie în limba română şi să se regaseasca intr-una din subcategoriile afisate in sectiunea "Prestari servicii".
Prietenia este o relație afectivă și de cooperare între două persoane. Este un sentiment de simpatie, respect, afinitate reciprocă ce leagă două ființe umane. Prietenia presupune o atitudine de bunăvoință reciprocă, suport reciproc la nevoie sau în criză; loialitate, buna-credință și altruism. Relația de prietenie se bazează pe încrederea reciprocă.
Lista primariilor din Romania, website-urile primariilor din Romania, detalii despre economia locala, cultura, educatie, turism, detalii despre persoanele din conducere, informatii de contact, alte informatii locale. Un primar este un politician care are rolul de autoritate executivă oficială din cadrul Consiliului Local al municipalității. În lume există o varietate de legi locale și obiceiuri în ceea ce privește puterile și responsabilitățile primarului, cât și în privința metodelor de a ajunge primar.
Sănătatea se definește în mod curent ca starea unui organism la care funcționarea tuturor organelor se face în mod normal și regulat. Organizația Mondială a Sănătății a propus în 1946 definiția următoare: „Sănătatea este o stare pe deplin favorabilă atât fizic, mintal cât și social, și nu doar absența bolilor sau a infirmităților”. Mai târziu a fost inclusă în această definiție și „capacitatea de a duce o viață productivă social și economic”.
Sportul este o activitate fizică sau o îndemânare care se practică sub anumite reguli, stabilite oficial, cu scopul de recreare: pentru competiție, de plăcere, pentru perfecționare, pentru dezvoltarea îndemânării sau o combinație între acestea.
Știința este „un ansamblu sistematic de cunoștințe despre natură, societate și gândire; ansamblu de cunoștințe dintr-un anumit domeniu al cunoașterii”. În sens mai larg, cuvântul știință deseori descrie orice domeniu de studiu sistematic sau cunoștințele căpătate în urma acestui studiu. Tehnologia este ansamblul metodelor, proceselor, operațiilor făcute sau aplicate asupra materiilor prime, materialelor și datelor pentru realizarea unui anumit produs industrial sau comercial.
Știrea, este un gen publicistic care prezinta realitatea actuală, pe care o pune într-o formă comunicabilă, transmisă apoi, prin intermediul unor tehnici moderne de difuzare în masă.In domeniul ziaristicii, informația trebuie înțeleasă în dublu sens. Ziarul este o publicație care conține știri, informații și publicitate, de obicei tipărită pe foaie de ziar, o hârtie de o calitate inferioară și la un cost redus.
Recreerea este perioada de timp care nu este dedicată activităților profesionale, casnice, de afaceri sau educaționale și este o perioadă de odihnă activă după acestea. Diferența între activitățile recreative și cele obligatorii sau necesare nu este strictă și depinde de fiecare persoană, așadar, a cânta, a dansa, a găti pentru unii poate fi o activitate făcută în scop recreativ în timp pentru unii pot fi sarcini profesionale. În timpul timpului liber multe persoane își ocupă timpul cu pasiuni, tabieturi. Odihna activă este un timp esențial pentru păstrarea sănătății fizice și psihice.