traffic engine

Traffic-Engine.com

Powerfull and flexible traffic exchange system.
cupe,medalii personalizate

Cupe-Medalii.ro

Cupe, Medalii si Trofee Personalizate prin Gravura Computerizata.
men's suits

Louiscopeland.com

Shop the latest men's luxury suits and designer clothing.
director web

Director-Romania.ro

Catalog web de calitate pentru afaceri din Romania.

Articole

Categoria - Legislatie web

optimizare web1Informatii utile privind legislatia web, alegerea unui domeniu web si multe altele.

 

 

 

 

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă


alegerea domeniuluiSelectia si protectia unui nume de domeniu poate fi cel mai important detaliu in crearea unei pagini web.
Cu cat creste popularitatea Internetului, cu atat mai comune au devenit disputele in legatura cu numele domeniilor.
 
Selectarea unui domeniu. Numele de domenii sunt impartite in doua clase. In bitlaw.com, domeniul „.com” este considerat ca facand parte din prima clasa de domenii si „bitlaw” este considerat in clasa a doua. Cele mai importante nume de domenii din prima clasa (.com, .org, .net, .gov, .edu) sunt administrate de interNIC. Alte domenii din aceasta clasa sunt disponibile si inca multe vor fi disponibile in curand. Pentru a obtine un nume de domeniu din prima clasa, trebuie facuta o cautare „WhoIs” pentru a fi siguri ca numele nu este ocupat. In plus, este bine sa se faca o cautare a marcilor inregistrate pentru a verifica daca numele domeniului ales nu este incalcat de o alta marca inregistrata.

Recuperarea unui nume de domeniu inregistrat de altcineva. In unele cazuri, dupa cautarea unui nume de domeniu, se poate descoperi ca altcineva a luat deja numele unei alte companii si il foloseste ca nume propriu de domeniu. De cele mai multe ori, nu se prea poate face nimic, deoarece cealalata parte are aceleasi drepturi de a folosi acel nume. In anumite circumstante, totusi este posibila contestarea unui nume de domeniu inregistrat, datorita drepturilor prioritare asupra acelui nume. Asemenea contestatii pot fi facute in tribunal sau prin politica de disputa a numelor de domenii a InterNIC.
 
Obtinerea unui nume de domeniu. Daca numele este disponibil, poate fi completata o cerere catre InterNIC, folosind formularul de inregistrare on-line.

Protejarea unui nume de domeniu. Pentru a proteja mai bine un nume de domeniu si a evita pierderea sa prin politica de disputa a InterNIC, un proprietar de nume de domeniu trebuie sa obtina o inregistrare a marcii asupra numelui sau de domeniu. Pentru a obtine o protectie imediata, se poate face o inregistrare prin "Tunisia". Totusi de multe ori nu este justificat costul ridicat al inregistrarii Tunisiene.
 
Obtinerea mai multor nume de domenii din prima clasa. Din cauza noilor nume de domenii care sunt propuse in prezent, poate fi benefic pentru detinatorul unei marci inregistrate mari, sa obtina inregistrarea numelui pentru mai multe domenii din prima clasa. Spre exemplu, website-ul BitLaw poate fi gasit sub forma "bitlaw.com", "bitlaw.firm", "bitlaw.web" si "bitlaw.net". Mai multe inregistrari ale numelui pot cere o administrare superioara a website-urilor pentru fiecare domeniu, insa va impiedica competitia in a obtine aceste adrese.

Web-Development | IB Media

web-development

Newsletter WebMaxi

Utilizatori noi

  • Williambuilm
  • aika
  • AaronFeamy
  • Ana Felps
  • habibi1986
  • DavChell
  • injectoarebuzau
  • DaniliucCatalin
  • mcbap22
  • promoweb

Utilizatori online

Avem 168 vizitatori și nici un membru online